Faq

Kijk in onderstaand overzicht of je vraag erbij staat. Vind je hier geen antwoord op jouw vraag, neem dan contact op met onze klantenservice.

Algemene vragen over krachtenbundeling
Waarom is gekozen voor krachtenbundeling met 123ZING?

Blink en Het Koninklijk Concertgebouw wilden graag krachten bundelen met een aanbieder van een doorlopende leerlijn voor het basisonderwijs. De makers van 123ZING hebben jarenlange ervaring op het gebied van muziekonderwijs. Zij werken met een grote mate van energie aan de missie 'leerkrachten laten ontdekken hoe leuk en gemakkelijk het is om muziekles te geven ​en zoveel mogelijk kinderen zien stralen van plezier als ze samen muziek maken!' Een missie die wij, makers van Kazoo, met hen delen.

Wat kunnen Kazoo gebruikers verder verwachten van de samenwerking tussen Het Concertgebouw en 123ZING?

Het Concertgebouw gaat in aanvulling op de digitale muziekmethode 123ZING gezamenlijk met 123ZING leerkrachten coachen, inspirerende muzikale evenementen organiseren en expertise en netwerken uitwisselen ter versterking van het muziekonderwijs op de basisscholen.

Wat betekent dit voor de andere methodes van Blink?

Het besluit met betrekking tot Kazoo heeft geen gevolgen voor de andere methodes van Blink. Groove.me voor Engels en Blink Wereld voor Wereldorientatie zijn zeer succesvolle concepten die zich in de markt hebben bewezen. De focus op de doorontwikkeling van deze methodes blijft daarom ook onverminderd groot.

Vragen over gebruik van Kazoo
Kan ik de thema’s van Kazoo blijven gebruiken?

De zeven thema's die al ontwikkeld zijn voor groep 1 t/m 8 blijven beschikbaar via de methodesite van 123ZING. (Proef)Licentiehouders van de methode van 123ZING kunnen gebruik maken van de thema's van Kazoo.

Worden er nieuwe thema's van Kazoo ontwikkeld?

Er worden door Blink geen nieuwe Kazoo-thema's meer ontwikkeld. De zeven reeds ontwikkelde thema's blijven beschikbaar voor (proef)licentiehouders van de methode 123ZING. Dit zijn de volgende thema's:

Groep 1/2
Op zoek naar geluiden
De hele dag muziek

Groep 3/4
Muziek vertelt een verhaal

Groep 5/6
Het ritme-experiment
De Playlist
Passie voor piano
Bigband! Big fun!

Groep 7/8
De Playlist
Het geheim van de DJ
Bigband! Big fun!
Het ritme-experiment
Passie voor piano

Waar kan ik de thema's van Kazoo vanaf schooljaar 2017-2018 vinden?

De thema's van Kazoo zijn te vinden op de methodesite van 123ZING. Als (proef)licentiehouder van 123ZING heb je toegang tot zowel de methode van 123ZING als de thema's van Kazoo. 

Blijft de Muziekstudio beschikbaar?

Ja, de Muziekstudio van Kazoo blijft beschikbaar voor gebruikers van 123ZING. De Muziekstudio zal te zijner tijd zelfs uitgebreid worden door de makers van 123ZING.

Wat betekent dit besluit voor de Kazoo-muziektrainingen?

Er zullen geen specifieke Kazoo trainingen aangeboden worden. 123ZING biedt echter een uitgebreid trainingsprogramma op het gebied van muziekonderwijs. 

Vragen over overstappen naar 123ZING
Wij hebben nu een licentie op Kazoo, kunnen we daar nog gebruik van maken?

De licentie van Kazoo blijft doorlopen tot de eerste vervaldatum of het einde van de overeengekomen licentieperiode, daarna stopt deze. De directie van de school wordt/is daarover schriftelijk geïnformeerd via e-mail. Loopt je licentie nog door na 1 augustus 2017? Vanaf die datum krijg je met een Kazoo licentie ook volledige toegang tot het aanbod van 123ZING. Aan het einde van je licentieperiode van Kazoo ontvang je geheel vrijblijvend een aanbod voor overstap naar 123ZING.

Is het mogelijk de thema's van Kazoo te gebruiken zonder over te stappen naar 123ZING?

Dit is mogelijk tot 1 augustus 2017. Daarna zijn de thema's van Kazoo alleen nog toegankelijk via de methodesite van 123ZING. 

Is de methode van 123ZING kerndoeldekkend?

123ZING sluit aan bij de kerndoelen voor muziek en is opgebouwd volgens de SLO leerlijn muziek. 

Wat zijn de kosten van 123ZING?

 €1,50 per leerling per jaar + €75,- basiskosten

Hoe kan ik 123ZING bestellen?

Een licentie voor 123ZING is te bestellen via de website: www.123zing.nl.

Vanaf wanneer kan ik de methode van 123ZING gebruiken?

Jullie licentie voor Kazoo blijft doorlopen tot de eerste vervaldatum van de overeengekomen licentieperiode, daarna stopt deze automatisch. Vanaf 1 augustus 2017 krijgen jullie voor de resterende looptijd van de licentie toegang tot het volledige aanbod van 123ZING, inclusief de Kazoo thema’s en de muziekstudio. Heb je geen licentie op Kazoo, maar wil je wel gebruik maken van 123ZING? Een jaarlicentie voor 123ZING gaat in op het moment van bestellen, dit kan op ieder gewenst moment.